Една от най-големите трагедии в историята на Украйна – Гладомора през

...
Една от най-големите трагедии в историята на Украйна – Гладомора през
Коментари Харесай

Отслужват панахида в памет на загиналите в Гладомора украинц...

Една от най-големите трагедии в историята на Украйна – Гладомора през 1932-1933 година

 

Почетното консулство на Украйна в Пловдив кани пловдивчани  на следващия ден от 13,30 часа в храм «Свети Димитър», където ще бъде отслужена панахида в памет на починалите в Гладомора. 

Тази година се навършват  90 години от Гладомора – потресаващия неестествен апетит, плануван от болшевишкото ръководство на Съветския Съюз, който по нечовечен и безчовечен метод унищожава милиони селяни в Украйна през 1932-1933 г. 

Механизмът на глада: Процесът на “разкулачване ” – взимане на частната благосъстоятелност от заможни селяни, лишавайки ги от прехранване, изпращането им на изгнание в Сибир, отнемането на семената и цялата годишна продукция - храната на фамилиите им. Това е времето, когато украинските селяни ядат котки, кучета, мишки, разменят злато и сребро, с цел да получат някаква храна от магазините за търговия с чужденци – така наречен „ торгсини ”, основани за всеобща конфискация на фамилните полезности. А непознатите посланици са запазили неутралитет. 

През 31 години на самостоятелност на Украйна, 22 страни (България не е признала) са признали изкуствения Гладомор за геноцид. Украинците всяка последна събота на месец ноември означават Деня в памет на жертвите на Гладомора.

И през днешния ден, 90 години след тези събития, украинският народ е заставен да отстоява своята татковина и национална еднаквост от своят съсед-агресор.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР